To spletno mesto, tako kot večina spletnih mest, v vašem brskalniku shrani ali pridobi podatke v obliki piškotkov (kot tudi sorodnih tehnologij, kot so svetilniki, oznake in skripte).

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko v vašem brskalniku shrani ali pridobi podatke v obliki piškotkov.

Te informacije so lahko o vas, vaših željah ali napravi in se večinoma uporabljajo za delovanje spletnega mesta, kot bi pričakovali. Informacije vas običajno ne prepoznajo neposredno, lahko pa vam omogočijo bolj prilagojeno spletno izkušnjo.

Ker spoštujemo vašo pravico do zasebnosti, se lahko odločite, da ne boste dovolili nekaterih vrst piškotkov. Vendar lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vaše izkušnje s spletnim mestom in storitvami, ki jih lahko ponudimo.

Oglejte si ali spremenite nastavitve piškotkov

Preberite našo politiko o zasebnosti

Potrebni piškotki

Ti piškotki so bistvenega pomena za vas, da se premikate in uporabljate funkcije našega spletnega mesta, kot je predvideno. Te lahko onemogočite v brskalniku, vendar to lahko pomeni, da ne bomo mogli zagotoviti storitev, za katere zahtevate, na primer zahtevanje ponudbe.

JSESSIONID

To je sejni piškotek, ki vsebuje edinstven naključni niz črk in številk. Spremljajte vaš napredek na našem spletnem mestu in zagotovite, da naše spletno mesto deluje po pričakovanjih. Brez tega bi vas vsaka stran, ki jo obiščete, obravnavala kot popolnoma novega obiskovalca. Ta piškotek vas osebno ne identificira in ni povezan z drugimi informacijami, ki jih o vas hranimo. Izbriše se, ko zaprete spletni brskalnik.

Nadzor piškotkov

Ta piškotek beleži vaše nastavitve piškotkov.

Google reCaptcha

PREF, NID, HSID, APISID, SID

Ti piškotki se v naših obrazcih uporabljajo za zaustavitev neželene pošte.

Funkcionalnost piškotkov

Nekatere naše spletne strani uporabljajo storitve tretjih oseb, kot so zemljevidi, spletni videoposnetki ali družabna omrežja, ki lahko nastavijo piškotke. Če so onemogočene, nekatere funkcije spletnega mesta morda ne bodo delovale povsem tako, kot bi pričakovali.

YouTube

GPS, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, yt-remote-cast-installed, yt-remote-connected-devices, yt-remote-device-id, yt-remote-fast-check-period, yt-remote-session-app, yt-remote-session-name

Google je na katero koli stran, ki vključuje videoposnetek v YouTubu, nastavil številne piškotke. Ti merijo število in vedenje uporabnikov YouTube in vključujejo registracijo edinstvenega ID-ja, da si lahko ogledate, katere videoposnetke ste gledali, nastavitve predvajalnika videoposnetkov, oceno pasovne širine in v mobilnih napravah sledenje na podlagi vaše geografske lokacije GPS.vInformacije o vaši uporabi našega spletnega mesta, vključno z vašim naslovom IP, se lahko pošljejo Googlu in shranijo na strežnikih v ZDA. Če ste prijavljeni v enega, lahko vaše obiske našega spletnega mesta tudi povežejo z vašim Google Računom.

Google maps

SAPISID, SSID, NID

Google je na katero koli stran, ki vključuje Google Zemljevid, določil število piškotkov za merjenje števila in vedenja uporabnikov Google Zemljevidov. Nad njimi nimamo nadzora.

Analitika in piškotki glede uspešnosti

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako ljudje uporabljajo naše spletno mesto ter spremljati in izboljšati njegovo delovanje.

Google Analytics

_ga, _gid, _gat, __utma, __umtb,  __utmc, __utmt, __utmv, __utmz

Google Analytics je storitev spletne analitike, ki jo ponuja Google in nam pomaga videti, kako se uporablja naše spletno mesto. Informacije tisočih uporabnikov se prek piškotkov kombinirajo, da se ustvari splošna slika, na primer o tem, kako pogosto ljudje ponovno obiščejo spletno mesto, kako ga najdejo (z oglaševalskih ali napotitvenih spletnih mest) in katere strani si najpogosteje ogledajo. Google Analytics anonimizira naslove IP, s katerimi je mogoče identificirati posameznega uporabnika, tako da vas nikoli ne identificira osebno.

Kako onemogočiti tehnologijo sledenja Google Analytics

Oglaševalni piškotki

Ti beležijo vaš obisk spletnega mesta, strani, ki ste jih obiskali in povezave, ki ste jih spremljali. Čeprav ne oglašujemo na našem spletnem mestu, lahko tretje osebe te podatke uporabijo za prikazovanje oglasov, ki ustrezajo vašim interesom.

IDE (doubleclick.net)

Če brskate po strani, kjer je vsebina, kot sta AdWords ali YouTube (prav tako v lasti Googla), lahko piškotke nastavite v imenu DoubleClick, Googlove rešitve za upravljanje oglasov. Čeprav na lastnih spletnih mestih nimamo zunanjega oglaševanja, lahko Google te podatke združi z informacijami z drugih spletnih mest, po katerih brskate, da vam prikaže ustrezno oglaševanje.

test_cookie

Ta piškotek določa, ali vaš brskalnik podpira piškotke.

Vaše izbire piškotkov

Ko prvič odprete našo spletno stran, vas prosimo, da se strinjate s piškotki. Za vsako od zgoraj naštetih kategorij lahko izberete, ali želite dati soglasje (razen "potrebnih piškotkov"). Poleg uporabe pojavnega polja za soglasje lahko tudi nadzor nad sprejemanjem piškotkov spreminjate nastavitve internetnega brskalnika. Če pa se odločite za blokiranje vseh piškotkov (vključno s strogo potrebnimi piškotki), morda ne boste mogli dostopati do celotnega spletnega mesta ali njegovih delov in se ne boste ukvarjali z dejavnostmi, ki zahtevajo piškotke.

Druga spletna mesta in piškotki

To spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest ali gumbe za skupno rabo, všečkanje ali druge podobne gumbe. Ta druga spletna mesta, storitve in aplikacije lahko v vašem računalniku nastavijo lastne piškotke, zbirajo podatke ali zahtevajo osebne podatke. Oglejte si njihove pravilnike o zasebnosti, da boste razumeli, kako lahko zbiramo in uporabljamo vaše podatke.

Kontaktirajte nas

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s to politiko ali splošno uporabo piškotkov, si oglejte kontaktne podatke v našem pravilniku o zasebnosti.