Tankostenske zavese služijo kot navpične tesnilne stene proti vodoravnim tokovom podzemnih vod. Z njimi se lahko tudi izolirajo onesnažena območja in onesnažena tla, z namenom, da se zaščiti okoliška podtalnica.

Tankostenske zavese

Pogoste uporabe

Tesnjenje proti toku podtalnice
Tesnjenje jezov pri protipoplavni zaščiti
Zadrževanje onesnaženih mest

Proces

Pri izvedbi tankostenske zavese se v obstoječa temeljna tla uvibrira za to prilagojeni jekleni nosilec H oblike na katerega je nameščen globinski vibrator. Pri vlečenju se suspenzija vezivnega sredstva brizga v tla skozi posebno cev, ki je nameščena na jekleni nosilec tako, da se pri izvleku nastali prazni prostor instantno in neprekinjeno polni.

Po strjevanju suspenzije tankostenske zavese se zagotovi za podtalnico in izcedne vodo trajna pregrada nizke prepustnosti. Tankostenska zavesa ni namenjena absorbiranju statičnih sil.

Prednosti

Ponuja ekonomično rešitev za tesnjenje na velikih površinah
Hitra izvedba
Okolju prijazna tehnologija
Izjemno tih postopek izvedbe z nizkimi vibracijami
Z uporabo postopka ne prihaja do izkopov, kar zmanjša stroške odstranjevanja izvrtanega materiala
Preprečuje prehod podzemnih vod z težkimi kovinami in organskimi nečistočami, pri čemer je potrebno v predhodnih preskusih določiti pravilno vezivno sredstvo

Zagotavljanje kakovosti

Proces izvedbe je nadzorovan in beležen. Vse meritve so elektronske in kompletno avtomatizirane. Meri se kontinuirano številne karakteristike, ki se jih beleži na rojstnem listu. Dodatno poteka ob izvedbi tekoča kontrola odvzema vzorcev iz sveže izvedenih slopov v tekočem stanju (vzorec sveže vgrajene vezivne mešanice).