Keller izvaja projekte v skoraj vseh državah sveta, tako da so delovišča z ekipami v večnacionalni sestavi popolnoma običajen pojav.

Naš projekt SMS2a pa je vseeno postavil nov rekord.

Ekipa približno 20 sodelavcev, ki za našo hčerinsko družbo Keller Geoteknikk AS v Oslu delajo tako na delovišču kot zunaj njega, šteje osupljivih deset različnih narodnosti.

Naša jugovzhodna in nordijska poslovna enota (SEN) je bila vedno ponosna na svojo raznovrstno in večkulturno delovno silo. Že s to poslovno enoto je Keller zastopan v devetih državah, kjer se govori še več jezikov – tak primer je Švica, ki sama premore štiri nacionalne jezike: nemščino, francoščino, italijanščino in retoromanščino. In ko so se tej poslovni enoti januarja letos pridružile še Norveška, Švedska in Finska, smo med seboj pozdravili še več jezikov.

Raznovrstna delovna sila, raznovrsten nabor spretnosti

Tudi države izvora projektne skupine so nadvse raznovrstne. Le sedem od 20 članov ekipe ima norveški potni list. Drugi prihajajo iz devetih držav, in sicer Avstrije, Nemčije, Grčije, Kenije, Litve, Poljske, Filipinov, Turčije in ZDA.

»Ne le da ima vsak od njih drugačno kulturno ozadje, obvlada tudi najrazličnejše poklicne veščine, ki jih v tem zahtevnem projektu lahko učinkovito uporabimo in se med seboj dobro dopolnjujejo. Vsem pa je skupna pripadnost družini Keller,« pravi Dominik Gächter, regionalni direktor za Norveško.

Nova železniška proga

V projektu SMS2a opravlja Keller izkop jame po postopku globinskega mešanja zemljine (DDSM) za novo, približno 10 km dolgo železniško progo, ki bo peljala skozi mesto Moss. Za izboljšanje kakovosti za Norveško in Švedsko značilne glinene podlage se uporabljajo dodatni postopki, kot je vbrizgavanje mase.

Medtem ko ta osupljivi projekt dobiva obliko, čakajo ekipo pod vodstvom Dominika Gächterja še naprej številne priložnosti za učenje iz kultur in jezikov svojih sodelavcev na delovišču, ki je edinstven primer raznovrstnosti.